Monday, February 13, 2017

PASCA SPM LIFE?


Assalamualaikum everyone, it has been a really long time since my last post?? hehe btw I'm gonna turn 18 this year!!!!!!! & mesti la dah habis SPM hahahah ok tapi result spm tak keluar lagi and bakal keluar awal bulan 3 ni tak silap, awal bulan 3 ok bukan awal ashaari. Gelak la pls I cuba buat lawak. Hihih I do miss dexterous 1216 (my batchmates) ee gelinya hahahah ok tak tak I la orang paling ikhlas rindu korang. Please terharu?! (I know, selalunya ikhlas tak bgtau tapi I nak bgtau jugak who cares). For this entry, I would like to write about my not-so-good pascaspm life which tajuk ni jugak la I tulis untuk essay english dlm SPM tau tak!! HAHAH weii pray for us pls pls pls. Rasa nak nangis tu takyah cerita la bila ingat result nak keluar en tapi nothing else but pray 4 the best!

1. Chilling? 
The very first thing I did after my last school-day; 1st Dec 2016 was chilling dulu kat rumah hahah(sampai sekarang senanya) & paling penting pergi food-hunting!! (almost everyday) Memang tipu la kalau berat tak naik, yes naik doh :') Tbh my last physical exercise was...dekat sekolah kot lari2 sikit tu pun satu sekolah tu jauh mana sangat kan hahahah rip weh rip my healthy life style 

2. Class
Middle of December I went to BC for the placement test. Test tu untuk tau level class mana je & I should've started my class sebenarnya on Jan tapi kelas tu kalau dah start takleh ganti. Most of my days in Jan were spent wisely on my #FHtripping hehe so I decided to start the class nanti tapi tak tau bila hahahah until now tak start lagi sebenarnya. Tak tau la result test tu valid sampai bila. I used to study there dulu before masuk soksek & twas a gr8 experience sbb dapat belajar dengan pure cikgu all the way from England!!(handsome as well!) lol. For any inquiries boleh la visit british council heheh ingat ni paid review ke. 

3. Wasted days - online drama
I literally spent most of the days in December by watching...kdramas? tak sebenarnya tengok dots & k2 je anddd yesss yep yup I've been waiting for ages kot nak tengok dots. Time dekat sekolah last year, diorang bila2 pun jadi nak drama marathon, 2 pagi? 3 pagi? Sebut je, tak kira waktu hahahah memang tak la nak join. (Time tu tidur cam ibarat blue garnet ok, mahal nak mampos) rindu gak la sleepless-nights spm, tapi sekarang sampai takleh tidur sebab dah lama sangat tidur?? hahah tapi satu je, kalau banyak sangat tengok drama ni nanti expectation in life pun melebih lebih, centu pun takleh gak baik gi tengok animal planet, paling kuat pun berangan nak ternak gajah tepi rumah.

4. NYE(New Year's Eve aka the last day of the year): we went to Kuantan and K.Terengganu & we actually came all the way from KL just for food-hunting! Tanjung lumpur, Kuantan memang tempat paling wajib kalau nak cari fresh seafood, highly recommended doo. (I told ya my main activity: makan?!)  Kalau berat naik pun I seriously wont blame anyone else hahah. Ada jugak la tempat lain cam pasar payang & all those typical tourist places heheh best! Malaysia ni seronok sebenarnya, lagi lagi kalau dapat explore semua tempat,especially main islands. ya Allah ayaq color cam distilled water dlm lab. You'll feel like wanna live there in the ocean forever (acah mermaid sikit ke pastu heo joon jae datang) ops jk.

5. Education Fair wasnt fair enuff
Yes education fair banyak sangat sampai course apa nak sambung pun tak tau, now I finally realize that life after spm is wayyyy harder which it makes me wanna cry harder?! Susah la kalau takde spesific passion in one thing. Kalau cakap pasal minat, semua benda I minat. You pun I minat, eh tak hahahah. I seriously need a counselor doh!! //drowning in the ocean of my tears//

6.Travel for more adventure?
Early of Jan I went to West & North Sumatera, Indonesia! Pemandangan dari bukit ke danau ke apa benda ke, mashaallah, insanely beautiful!!! Best lagi sebab... makanan tradisional diorang, memang pure masakan minang & padang. Words couldnt describe how happy I was hahah ye la mana tak tiap2 jam makan je kerja? I couldnt be any happier than that hehe by the end of January,I finally got the chance to visit the city of love & landen (both were in my list kot?!) the skyscrapers, cold weather, old buildings and of course shops!!(paling kena highlight) memang irresistible level infinity hahah (I'll write more dalam next entry pasal these good places!)

7. Counting down
Teka la counting down apa. Haah pandai pun, result spm 
p/s: Sorry la banyak gelak lak dalam ni padahal tak lawak pun

No comments:

Post a Comment